dinsdag, juli 02, 2002

Eindelijk


Nou eindelijk is het dan gelukt. Na lang wachten, uitkijken naar en een korte voorbereiding zijn wij, Martijn en Floris, eindelijk op de plek waar we al zo lang heen wilden. De andere kant van de wereld nl AUSTRALIË. Ik (Floris) Zal proberen om deze site enigszins up-to-date te houden al zal dat lang niet altijd meevallen. Op het moment dat ik dit schrijf zijn we al 10 dagen in Australië.


Na eerst een weekje Bangkok aangedaan te hebben kwamen we op 29 mei 2002 aan op het vliegveld in Sydney. We lieten ons oppikken door een 'free pickup' van een hostel gevestigd op williamstreet. In dat Hostel zagen we een advertentie hangen. 'For sale Ford Falcon '87' voor 1250 A$ niet al te duur dus. De volgende dag hebben we gelijk gebeld. Wat bleek de auto was van een Nederlands stelletje wat een jaar lang met deze auto rondgetoerd had in Australië. Ze gingen nu naar Thailand toe. Voor 1175A$ en 520 Thaise Bath was de auto van ons. Niet veel voor zo'n relatief jonge auto. Nu na 10 dagen hebben we nog nergens een betere deal zien hangen. Het nadeel is alleen dat hij op benzine rijdt wat redelijk duur is voor grote afstanden dus we denken erover om hem weer te koop te zetten voor 3000A$ en een auto te kopen die op LPG rijdt.



De eerste dagen in Sydney voelde we ons nogal uitgeblust. Wat niet heel raar is na een driedubbele jetlag in combinatie met onze leefstijl. Sydney is een erg Amerikaans aandoende stad. Ons hostel had uitkijk op het wereldberoemde Opera house en de Harbour bridge. Na zoveel te hebben gelezen over en zo veel foto's te hebben gezien van deze bouwwerken maakte een bezoek hieraan grote indruk op ons. "Hier staan we dan" was dan ook onze gedeelde gedachte op dat moment. Na een aantal 'you can create your own background' foto's te hebben gemaakt werd het tijd om verder te reizen want dit land heeft ongetwijfeld nog veel meer te bieden. Maargoed je hebt een auto bijna geen geld meer en je bent aan de andere kant van de wereld. Waar gaan we heen? Aangezien het hier nu winter is en de nachten in onze Falcon toch wel koud zijn besloten we maar richting het noorden te trekken. Maar dan met een omweg omdat onze auto nog even geregistreerd moest worden in SOUTH AUSTRALIA zo'n 1000 km verderop. (In die staat omdat dat ons zo'n 800A$ scheelt)Zodoende zijn we nu beland in Melbourne. Melbourne is een mooie drukke stad die ons erg deed denken aan New York. Zo met z'n hoge gebouwen en overal yellow cabs. Hier hadden we een hostel voor 100A$ voor 3 nachten. Wel goedkoop voor zo'n stad. Omdat ons budget al erg was aangetast door de aanschaf van onze petrol slurpende Falcon, moesten we rustig aan doen. Gelukkig organiseerde ons hostel avondjes met gratis bier, wijn en kaas. Profiteren dus... Na genoeg gedoucht te hebben en voldoende te hebben geslapen in een echt bed, trokken we weer verder. Op naar het Noorden want het is toch erg fris hier. Via de Great Ocean Road, wat ontzettend indrukwekkend is met z'n woeste kust kliffen en de wereldberoemde 12 apostels, reden we naar Adelaide. De meest zuidelijke stad van Australië.

Geen opmerkingen: