dinsdag, juli 02, 2002

Adelaide


Adelaide; een stad gebouwd volgens een "rooster-structuur", erg overzichtelijk dus. De stad is omringd door parken. Voor ons erg praktisch omdat we vaak gebruik maken van de elektrische barbecues en de openbare toiletten. Ook al is het verboden om in deze parken te kamperen doet de politie hier er niet moeilijk over. In Adelaide werd ons zelfs een plaats gewezen in het park om te overnachten toen we de politie vroegen waar de dichtstbijzijnde camping was. In Adelaide zijn we 2 nachten gebleven. Wij vonden er niet zo gek veel aan. Het is een erg rustige stad met een mager nachtleven. Het centrum doet me qua inrichting en architectuur erg denken aan het centrum van Eindhoven inclusief McDonalds. Nou niks slechts over Eindhoven hoor maar daarvoor heb ik niet 24 uur gevlogen dus na de derde dag rondgeslenterd te hebben door deze stad besloten we dan ook spontaan na de avond barbecue om maar weer eens zo'n 350 km verder te gaan kijken.

Zodoende kwamen we zo'n 4 uur later aan in Port Augusta waar we de nacht hebben doorgebracht in een alleraardigst hostel. Het werd gerund door een backpakkers stelletje Ann-Marie en Andrew die dit als baantje deden. De eigenaar was een paar dagen weg. Buiten ons was er nog 1 andere gast, Neil, een Ier. Dus met z'n vijven hadden we het hele hostel tot onze beschikking. Nog maar weer eens 2 nachten gebleven. Overdag hebben we de auto daar op nieuw laten registreren en 's avonds nog lang op de veranda voor ons hostel muziek gemaakt. Andrew op de gitaar, Neil op een vreemd Iers instrument en Martijn en ik op de bongo's die we in Bangkok hebben gekocht.
Volgende dag na een lekker warm bad en een stevig ontbijt verder up north. "The outback" in! Naïef als we zijn zien we, na 80 km te hebben gereden in de woestijn, dat we maar een kwart tank benzine hebben! Niet zo slim dus. Het volgende dorpje met benzine pomp was zo'n dikke 300 km verder. Gelukkig hadden we nog 2 jerrycans zodoende hebben we het op het nippertje gehaald. Wel weer een wijze les geleerd...

Geen opmerkingen: